Kiran Badloe gaat voor goud

Vrijdag 30 juli, een dag van hoogte- en dieptepunten. BMX’ers Niek Kimmann en Merel Smulders pakten goud en zilver, terwijl het Nederlandse vrouwenvoetbalteam werd uitgeschakeld door wereldkampioen Verenigde Staten. Op zaterdag 31 juli zijn er wederom medaillekansen voor TeamNL.

Mixed relay triathlon – vanaf 00.30 uur

Teams van twee mannen en vrouwen leggen in estafettevorm een supersprint triatlon (300m zwemmen, 7km fietsen en 2 km lopen) af. TeamNL bestaat uit Rachel Klamer, Nienke Kingma, Marco van der Stel en Jorik van Egdom.

Zwemmen – vanaf 04.11 uur

Morgen vinden de 50 meter vrije slag voor zowel de mannen als de vrouwen plaats. De halve finale voor de mannen begint om 04.11 uur, met als Nederlandse vertegenwoordigers Thom de Boer en Jesse Puts. Bij de vrouwen komen Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo voor TeamNL uit. Om 04.43 uur vindt de 4×100 meter wisselslag (wissel) plaats.

Medal Race RS:X met Kiran Badloe – vanaf 07.33

Kiran Badloe is eigenlijk al verzekerd van een gouden plak: hij hoeft enkel de race nog uit te zeilen en dan is de gouden plak binnen voor de 26-jarige Nederlander.

Nederlandse handbaldames nemen het op tegen Noorwegen – om 14.30 uur

De Nederlandse handbaldames nemen het morgen op tegen de Olympisch kampioen van 2008 en 2012. Ook werden ze Europees kampioen in 2020. Een moeilijke klus voor de Oranje dames, ze zijn echter al verzekerd van een plek in de kwartfinale.