Tweede overwinning Nederlandse hockeydames

De Nederlandse hockeydames hebben ook de tweede poulewedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Onder aanvoering van Kelly Jonker versloegen de Nederlandse dames Zuid-Korea met 4-0. In de achtste minuut trof Jonker voor de eerste keer raak. Verder was het eerste kwart niet echt enerverend, aangezien de Koreaanse dames zich vooral focusten op de verdediging.

Aan het eind van het tweede kwart, waar Nederland opnieuw domineerde, was het wederom Jonker met het doelpunt. In het derde kwart kroop Zuid-Korea iets meer uit haar schulp en kreeg het enkele mogelijkheden. Dit zorgde er ook voor dat Nederland meer ruimte kreeg. Dit leverde uiteindelijk ook het derde doelpunt op. Uit een strafcorner was het opnieuw Jonker die met een tip-in de 3-0 op het scorebord zette.

Aan het begin van het vierde kwart kwam Oranje al snel op 4-0. Dit keer was het niet Jonker, maar Dirkse van den Heuvel die het doelpunt maakte. Nederland kreeg daarna nog twee strafcorners, maar wist de score niet verder uit te breiden. Woensdag speelt Nederland haar derde poulewedstrijd tegen China.