Estavana Polman mist Spelen

Bondscoach van de Nederlandse handbalsters, Emmanuel Mayonnade, verwacht niet dat de geblesseerde Estevana Polman op tijd fit is voor de Olympische Spelen. Hetgeen iedereen al bang voor was, lijkt nu werkelijkheid geworden.

“Ze sprak een paar weken terug zelf over 2 procent kans. Zelf denk ik niet dat dat percentage is veranderd”, zei Mayonnade, die in 2019 met Oranje de wereldtitel pakte, mede dankzij een fenomenale Polman. “Geloof op dit moment niet dat zij het haalt.” De Olympische Spelen in Tokio staan gepland voor eind juli. De 28-jarige Polman was net terug van een zware knieblessure, waarvan ze razendsnel herstelde. Een aantal weken geleden ging het helaas weer mis voor de vriendin van Rafael van der Vaart.

Ook Yvette Broch, die in 2018 abrupt brak met het handbal, gaat niet mee naar de Olympische Spelen. Ze leek zich weer beschikbaar te stellen, maar nadat ze een corona vaccinatie weigerde, besloot ze de Olympische Spelen definitief aan zich voorbij te laten gaan.

Nycke Groot

Er is ook goed nieuws, want de schouderblessure van de teruggekeerde Nycke Groot lijkt mee te vallen. Uit onderzoek is gebleken dat er niets gebroken is of ernstig beschadigd. De komende weken zal worden uitgemaakt of Groot (nog altijd een van de beste speelsters ter wereld) mee gaat naar Tokio.