Nederland - Kazachstan

De Nederlandse handbaldames hebben zaterdagavond flink aan het doelsaldo gewerkt. Kazachstan werd met 61-15 verslagen, waardoor Nederland nu een veel beter doelsaldo heeft dan Zweden. Zweden speelt later vanavond tegen Noorwegen.

Oranje schoot uit de startblokken en stond binnen no-time met 14-2 voor. Daarna volgde ongeveer een doelpunt per minuut, waardoor er met 9-27 de rust in gegaan werd. Er moest met minimaal 33 doelpunten verschil gewonnen worden, aangezien dat het verschil was waarmee Zweden van Kazachstan won.

Nederland wist wat haar te doen stond in de tweede helft: scoren. Housheer en van Wetering namen Oranje bij de hand en scoorden er vlijtig op los. Nederland wist het aantal doelpunten van 27 in de eerste helft daardoor zelfs te verbeteren. Uiteindelijk scoorde Oranje er 34 in de tweede helft: 15-61.