Nederland - Roemenie

De Nederlandse handbaldames hebben de eerste wedstrijd van de hoofdronde gewonnen van Roemenië: 31-30. Oranje heeft hiermee de derde overwinning binnen. Doelsaldo is hierbij ontzettend belangrijk met het oog op de kwartfinale. Er gaan slechts twee ploegen door naar de kwartfinales en Noorwegen lijkt de eerste plek binnen te gaan halen. Zweden heeft drie punten en speelt vanavond tegen Kazachstan.

Nederland begon de wedstrijd niet al te sterk en liep al gauw tegen een achterstand van twee doelpunten aan. Spanning leek bij Oranje zeker aanwezig, maar aan het eind van de eerste helft nam Oranje dan toch de voorsprong: men ging zelfs met 17-14 de rust in.

In de tweede helft begon Oranje voortvarend en liep uit naar zes doelpunten voorsprong. De aanval liep naarmate de tweede helft vorderde steeds minder en Roemenië kwam knap terug in de wedstrijd. De laatste minuten werden bloedstollend spannend en Tess Wester hield Oranje knap in wedstrijd. Angela Malestein maakte echter nipt voor tijd de bevrijdende 31-30.

Zaterdag om 18.00 uur speelt Oranje tegen Kazachstan. Hopelijk kan Oranje hier werken aan het doelsaldo.