Robin Haase naar tweede ronde Wimbledon

De eerste dag op Wimbledon was erg succesvol voor de Nederlandse tennissers. Robin Haase en Kiki Bertens hebben zich beiden geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. Haase, de 29-jarige Hagenaar, rekende in vijf sets af met de Argentijn Diego Schwartzman: 2-6, 6-2, 6-3, 2-6 en 7-5. De 24-jarige Bertens rekende in twee sets af met Jelena Ostapenko: 6-3 en 6-2.

Haase bereikte voor de eerste keer dit jaar de tweede ronde van een Grand Slam-toernooi. De mondiale nummer 98 werd zowel in de eerste ronde op de Australian Open als op Roland Garros uitgeschakeld. Schwartzmann, de nummer 71 van de wereld bleek nog een lastige prooi. Haase had vijf sets nodig om de overwinning binnen te slepen, nadat hij na een klein half uur al met 1-0 in sets achter stond.

Set 2 en 3 won de Nederlander redelijk gemakkelijk, maar moest de vierde set aan de Argentijn laten. De vijfde set ging lange tijd gelijk op, maar eindigde uiteindelijk in 7-5.

Kiki Bertens verslaat Ostapenko

Bertens kwam voor het eerst in actie sinds haar verloren halve finale op Roland Garros begin deze maand. De nummer 28 van de wereld kwam na Ronald Garros niet meer in actie wegens in een kuitbeenblessure. Hierdoor miste ze het grastoernooi in Rosmalen. 

Alhoewel de Nederlandse snel tegen een break aanliep, herstelde ze snel en pakte de eerste set relatief eenvoudig met 6-3. Ze sloeg daarin zelfs 5 aces. In de tweede set stormde ze door en won gemakkelijk met 6-2. In de tweede ronde komt de Wateringse uit tegen de Duitse Mona Barthel.

Dag 1 leverde dus direct Nederlands succes op. Dinsdag komt de derde en tevens laatste Nederlander op Wimbledon in actie. Igor Sijsling speelt dan tegen de Tsjech Jiri Vesely, die 64e op de wereldranglijst staat.