Jeffrey Bruma vertrekt naar Wolfsburg

International Jeffrey Bruma heeft met succes de medische keuring bij VfL Wolfsburg doorstaan. Daarmee is de transfer van de 24-jarige Rotterdammer succesvol afgerond. Beide clubs maakten dinsdag bekend dat het officieel is afgerond. Bruma, die al geruime tijd deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal, heeft een contract voor vijf jaar getekend.

Dit weekend bereikten PSV en Wolfsburg al overeenstemming over de transfer. Bruma wordt begin volgende week officieel gepresenteerd in Wolfsburg. Volgens Duitse media zou de club ongeveer 15 miljoen euro betalen voor de 19-voudig international. Jeffrey Bruma speelde in dienst van PSV 129 wedstrijden en scoorde daarin zeven keer.

Bij Wolfsburg zijn ze tevreden over de aankoop. “Hij sluit aan bij Wolfsburg met veel zelfvertrouwen, nadat hij afgelopen seizoen met PSV landskampioen is geworden. Daarnaast kent hij de Bundesliga goed, van zijn tijd bij Hamburger SV. We hebben er vertrouwen in that hij snel een belangrijke steunpilaar van het elftal wordt.”