Arnaut Danjuma
Foto: Getty Images

Nederland is hard op weg om zich te plaatsen voor het WK 2022 in Qatar, maar daarna komt het EK 2024 in Duitsland er alweer aan. Bondscoach Louis van Gaal is op dit moment al bezig een goed fundament te bouwen en geeft talenten als Noa Lang en Arnaut Danjuma de kans om zich te bewijzen. Maar redden zij het volgens Juich voor Oranje ook tot de selectie dat op het EK 2024 mee kan strijden om de Europese titel? Nederland gaat dat in ieder geval in een 4-3-3 formatie doen.

Keeper: Justin Bijlow

De 23-jarige doelman lijkt op dit moment de strijd van Jasper Cillessen, Joël Drommel en consorten te winnen. Door zijn jonge leeftijd heeft de Feyenoord-goalie nog een aantal mooie jaren in het vooruitzicht. Wij verwachten dan ook dat Bijlow de eerste keeper op het EK 2024 gaat worden.

Linksback: Tyrell Malacia

De Rotterdammer, die op dit moment pas 22 jaar is, maakte afgelopen jaar een zeer goede indruk bij Feyenoord. Ook dit seizoen laat de linksback zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Hij mocht al een aantal keer het Oranje-shirt aantrekken en maakt een grote kans de linksback op het EK in Duitsland te worden.

Centrale verdediger: Virgil van Dijk (C)

De huidige aanvoerder van het Nederlands elftal is tijdens het EK 32 jaar en zal dan waarschijnlijk zijn laatste toernooi met Oranje spelen. Mocht hij blessurevrij blijven, dan draagt hij volgens ons ook de aanvoerdersband tijdens dit eindtoernooi.

Centrale verdediger: Matthijs de Ligt

Geen onomstreden basisspeler meer in het elftal van Louis van Gaal. De 22-jarige verdediger heeft echter nog mooie jaren in het vooruitzicht en zal, mits hij de juiste clubkeuzes maakt, nog veel aan spelen toe komen. Wij verwachten dan ook dat hij de strijd van Stefan de Vrij zal winnen.

Rechtsback: Jeremie Frimpong

De 20-jarige Nederlander met Ghanese afkomst maakt op dit moment furore in Jong Oranje en bij Bayer Leverkusen. Hij spreekt dan wel nog geen Nederlands, dat hij het grote Oranje gaat halen lijkt een kwestie van tijd. Werd opgeleid door Manchester City.

Linkshalf: Davy Klaassen

Davy Klaassen kreeg de laatste tijd wat last van blessures, maar de middenvelder is, in tegenstelling tot wat sommigen denken, pas 28 jaar. Tijdens het EK zal hij als routinier én winnaarsmentaliteit van onschatbare waarde zijn voor het Nederlands elftal.

Centrale middenvelder: Frenkie de Jong

De middenvelder waar eigenlijk niemand omheen kan: Frenkie de Jong. Ondanks het feit dat hij de laatste tijd wat kritiek krijgt en mensen meer van hem verwachten, zien wij hem als motor op het middenvelder van Oranje.

Rechtshalf: Jurgen Ekkelenkamp

Jurgen Ekkelenkamp maakte afgelopen zomer de overstap naar Hertha BSC en heeft daar eindelijk een basisplek veroverd. Ook bij Jong Oranje doet de middenvelder het meer dan goed. Ondanks dat Ekkelenkamp pas 21 jaar oud is, heeft hij al meerdere grote wedstrijden gespeeld. Wij verwachten hem daarom ook in de basiself.

Linksbuiten: Cody Gakpo

De 22-jarige linksbuiten is bij PSV van onschatbare waarde en kan dat voor Oranje ook worden. Hij zal de concurrentie aan moeten gaan met Noa Lang, die bij zijn debuut een zeer goede indruk achter wist te laten.

Spits: Memphis Depay

Memphis Depay, de nummer 8 op de all-time topscorerslijst van Oranje, doet het fantastisch in Oranje en is de echte aanvalsleider. In 73 interlands, waarvan 60 in de basis, wist hij 35 keer te scoren. Wij verwachten de 27-jarige aanvaller van Barcelona ook tijdens het EK 2024 in de aanval.

Rechtsbuiten: Arnaut Dajuma

De van origine linksbuiten viel tijdens Nederland – Gibraltar al succesvol in. De speler van Villareal doet het de laatste tijd ontzettend goed en als hij deze ontwikkeling kan doorzetten, verwachten wij dat de buitenspeler er tijdens het EK als basisspeler bij zal zijn.

Bondscoach: Ronald Koeman

De trainer van Barcelona was tussen 1997 en 1998 al eens assistent en had zelf tussen 2018 en 2020 de leiding over Oranje. Toch koos de 58-jarige trainer er toentertijd voor om te verkassen naar Barcelona, zijn droomclub. Toch hebben wij de hoop dat Koeman tijdens het EK weer de bondscoach is.

Reserves: Jasper Cillessen, Mitchel Bakker, Sven Botman, Stefan de Vrij, Denzel Dumfries, Ryan Gravenberch, Georginio Wijnaldum, Steven Bergwijn, Noa Lang, Steven Berghuis, Myron Boadu