Cillessen naar Barca?

Jasper Cillessen staat in de belangstelling van Barcelona. Barca heeft deze week een officieel bod van 12 miljoen euro gedaan, maar Ajax wilt meer geld zien voor de Oranje-international. De kans is groot dat Ajax een deal met FC Barcelona over Jasper Cillessen over komende woensdag probeert heen te tillen. Dan neemt Ajax het in de voorronde van de Champions League op tegen FK Rostov.

Cillessen hoopte vorig jaar al op een transfer naar Manchester United. Nu mag de 27-jarige doelman alsnog hopen op een mooie transfer. Echter, het seizoen is voor Cillessen moeizaam begonnen. Zo ging hij onder meer tegen Rostov (1-1) in de fout.

Desondanks lijkt Barcelona in hem de ideale stand-in van Marc-André Ter Stegen te zien. Claudio Bravo lijkt op weg naar Manchester City, dus gaat men op zoek naar een tweede keeper. In Camp Nou kan Cillessen bijna drie miljoen euro bruto opstrijken. Dat is meer dan het drievoudige van zijn huidige salaris. Deze kans wilt Ajax hem niet onthouden, maar wilt dus wel meer dan 12 miljoen zien voor de keeper.

In 142 officiële duels voor Ajax incasseerde hij 115 tegengoals.