Depay Barcelona

Volgens verschillende Spaanse media is Barcelona verrassend genoeg niet in staat om Memphis Depay, één van hun zomeraankopen, in te schrijven voor LaLiga, vanwege ernstige financiële problemen. Als gevolg van de regelgeving in LaLiga mag Barcelona op dit moment geen nieuwe spelers registeren, weet Goal. Depay kondigde tijdens het EK de overstap naar Barcelona aan.

La Liga-voorzitter Javier Tebas maakte vorige week bekend dat Barcelona aanzienlijke veranderingen in hun financiën zal moeten doorvoeren om nieuwe aanwinsten te registreren, aangezien de Catalaanse gigant hun loonplafond heeft overschreden. Dat betekent dat de aanwinsten Sergio Agüero, Memphis Depay, Eric García en Emerson Royal niet kunnen worden ingeschreven voor de competitie.

Ook het contract van Lionel Messi is per 1 juli opgezegd. Het lijkt erop dat Barcelona een nieuw dienstverband met de sterspeler zal overeenkomen, maar ook Messi mag op dat moment niet ingeschreven worden. Hij geldt dan namelijk ook als ‘nieuwe aanwinst’.