Robin van Persie contract Fenerbahce

Een aantal grote mediabedrijven pronkt met de openbaring van ‘het grootste datalek in de voetbalwereld ooit’. Meer dan 18 miljoen documenten kwamen via Football Leaks op straat, met daarin onder andere contracten van Robin van Persie en Cristiano Ronaldo.

Voor Nederland mocht NRC met een onderzoeksteam het papierwerk analyseren. In de komende weken worden er tal van berichten online gegooid met daarin sappige details van de contracten. We zullen het bizarre contract van Robin van Persie verder uitlichten.Best betaalde speler in Turkije

Robin van Persie verdient Istanbul een basissalaris van 4,9 miljoen euro, waardoor hij de best betaalde speler in Turkije is. Naast zijn miljoenensalaris kreeg hij gedurende zijn eerste zes weken een gratis verblijf in een vijfsterrenhotel. Daarnaast mag Van Persie gebruik maken van een skybox voor acht personen, inclusief parkeren, eten en drinken.

Bonussen

Ook krijgt de Nederlander flinke bonussen bij Fenerbahce. Naast teambonussen ontvangt hij een nettobonus van een ton bij elke ronde die de club verder komt in de Champions League. Daarnaast kreeg hij bij het tekenen van zijn contract een “tekenvergoeding” van ruim 3 miljoen euro netto.

Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt Van Persie ook een aanwezigheidsvergoeding van 20.000 euro per wedstrijd. Deze bonus is afhankelijk van hoe lang hij op het veld staat. Is dat langer dan 45 minuten, dan krijgt hij het volle bedrag. Wordt hij voor de rust gewisseld, dan krijgt hij niets. Uiteindelijk krijgt hij ook twee van de nieuwste SUV’s van Audi; namelijk de Q7 3.0 TFSI Pro Line S.