Van Gaal VI
Foto: VI

Louis van Gaal wordt dinsdagmiddag door de KNVB gepresenteerd voor zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij ziet perspectief om met Oranje nog een keer te schitteren op een WK, in 2022 in Qatar.

Bij Veronica Inside ging het gisteren onder andere over het vliegtuigje ‘Kies Louis’, maar ook over het feit dat het programma ervoor had gezorgd dat Van Gaal 15.000 euro kreeg voor Spieren voor Spieren, de stichting waar de bondscoach ere-voorzitter van is. Volgens presentator Genee zat dat verhaal net iets anders in elkaar.

“Er was een man en die bood aan Van Gaal 16.000 euro als hij bij ons aan tafel zou gaan zitten. Louis bood vervolgens 17.000 euro om hier niet te hoeven zitten. Die man bood vervolgens 18.000 euro en Van Gaal op zijn beurt 19.000 euro om maar hier te hoeven zitten. Dat ging vervolgens door tot 30.000 euro.”

Hij vroeg aan die man of hij voor dat geld liever niet bij zijn bedrijf kon langskomen, waarop die weer zei: ‘Ik heb liever dat hij bij het programma gaat zitten’. Maar Van Gaal ging dus overbieden, op zichzelf, om maar niet bij VI te hoeven zitten.