Arjen Robben stopt
Foto: ANP

Donderdagmiddag kondigde Arjen Robben aan definitief zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Door aanhoudend blessureleed kwam de 37-jarige Groninger tot slechts een handjevol wedstrijden bij FC Groningen en was het moment daar om definitief afscheid te nemen van het profvoetbal. Juich voor Oranje heeft de vijf mooiste momenten van Arjen Robben in Oranje bij elkaar gezet.

2003 – Debuut Arjen Robben in Oranje

In 2003 debuteert Arjen Robben in het Nederlands elftal, in een oefenwedstrijd tegen Portugal. Op 30 april 2003 maakte hij samen met Wesley Sneijder het debuut in Oranje, onder Dick Advocaat.

Foto: Pro Shots

2004 – De beruchte wissel

Het is een van de meest onbegrepen keuzes van een Nederlandse bondscoach in de afgelopen twintig jaar. Dick Advocaat haalde uitblinker Arjen Robben naar de kant voor routinier Paul Bosvelt op het EK 2004. Nadat Robben gewisseld werd gaf Nederland een zeker lijkende 2-1 voorsprong uit handen en verloor met 2-3.

Foto: Stanley Gontha

2010 – De teen van Casillas

Op het WK in 2010 vond nog een historisch moment plaats in de carrière van Robben: de misser in de finale tegen Spanje. Hét moment dat hij Oranje naar de wereldtitel had kunnen schieten. Helaas zat de teen van Iker Casillas in de weg.

2014 – ‘No era penal’

Het WK van 2014 was er ook weer een om nooit te vergeten. Het Nederlands elftal speelde in de achtste finale tegen Mexico en stond lange tijd met 1-0 achter. Wesley Sneijder mist met een kanonskogel de 1-1 binnen te schieten, maar Arjen Robben versierde in de slotfase een penalty. Klaas-Jan Huntelaar schoot deze onberispelijk binnen.

Foto: ANP

2018 – Aanvoerder Robben

“Arjen Robben is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. De aanvaller van Bayern München krijgt van de nieuwe bondscoach Danny Blind de voorkeur boven Robin van Persie”. Arjen Robben zou de aanvoerdersband tot de laatste wedstrijd in Oranje dragen – uiteindelijk speelde hij 96 keer in het shirt van Oranje.

Arjen Robben stopt
Foto: ANP