De Ligt en De Vrij

Het goede spel van Stefan de Vrij bij Internazionale voedt de discussie rond de verdediging van Oranje op het aanstaande EK in de zomer. Bij het Nederlands elftal dient de verdediger vaak plaats te nemen op de bank, aangezien hij achter Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk in de pikorde staat. Echter, volgens René van der Gijp komt daar verandering in.

De oud-international zei gisteren bij Veronica Inside: “Ik ben ervan overtuigd dat Koeman De Ligt, Van Dijk, De Vrij gaat uitproberen in een 3-5-2-systeem”. “Dat deed hij bij Feyenoord ook vrij regelmatig. Dan heb je de beste achterhoede ter wereld en kun je voorin spelen met Quincy Promes en Steven Bergwijn. En die vijf op het middenveld kun je dan invullen, of met buitenspelers erbij.”

Ook Johan Derksen kan zich vinden in de mening van Van der Gijp. “De Vrij is bij Oranje een beetje het slachtoffer geworden van De Ligt, maar De Vrij is constanter. Je kunt altijd op hem rekenen. Het is zelden een negen, maar ook nooit een vijf. Ik vind echt een hele goede stabiele verdediger.”