Oranje

Waar het hopeloos verkeerd ging in de kwalificatie reeks van Oranje naar aanloop van het EK in Frankrijk, moet de blik nu vooruit richting het WK in 2018. Wat moet er veranderen bij Oranje richting dit mondiale toernooi?

Nieuwe lichting, nieuwe kansen 

‘Uitgemolken’, deze term werd vaak gebruikt voor de spelers in het huidige Oranje. Te oud, geen vuur meer, tijd voor nieuwe spelers. Een goed voorbeeld van een nieuwe en vooral frisse wind is Vincent Janssen. De spits van AZ zit sinds kort bij Oranje maar heeft al veel gebracht. Een sterke spits met een neusje voor de goal, en misschien wel het belangrijkste, hij is jong. Janssen heeft nog flink wat jaren voor zich en de topclubs staan inmiddels voor hem in de rij. Ook zullen er andere talenten moeten opstaan om dit Oranje te voorzien van vers bloed.

Nieuwe bondscoach

Ondanks dat Danny Blind nog niet heel lang aan het roer is, zijn de meningen flink verdeeld over zijn coachkwaliteiten. Zo vinden veel mensen dat de coach nog ‘te licht’ is om een grootmacht als Oranje onder zijn hoede te hebben. Vooral het feit dat na het, toch wel mislukte, bondscoachschap van Guus Hiddink, en er een trainer zonder trainerservaring is aangesteld stoot mensen tegen het verkeerde been. Een nieuwe bondscoach met trainerservaring zou een zeer welkom zijn, wellicht Ronald Koeman? Of wederom Louis van Gaal?

Afscheid nemen

Bij nieuwe spelers de kans geven in Oranje, hoort ook afscheid nemen van spelers die al lang bij het Nederlands elftal zitten. Het lastige is dat deze spelers vaak wel ervaring met zich meebrengen, maar zou dit de enige reden moeten zijn om hen erbij te houden? Neem een speler als Klaas-Jan Huntelaar. Een prima spits, maar door het opstaan van spelers als Vincent Janssen en Luuk de Jong, is het de vraag wat voor meerwaarde Huntelaar nog heeft. Voor ervaring loopt eveneens Robin van Persie nog rond.

Het blijft natuurlijk altijd maar de vraag of en hoe Oranje het WK haalt. Hopen op een positieve verandering is al een begin. Maar hoe schat jij de kansen van Oranje in? En hoe zit het met jouw voetbalkennis? Test dit op Quiz.Soccer! Mocht je deze kennisquiz nou naar behoren invullen, dan is het wellicht een idee om te wedden op voetbalwedstrijden. Voorkennis kun je namelijk goed gebruiken bij het voorspellen van voetbalwedstrijden. Kijk voor tips en reviews op Casino Reviews.

Bezoek ook VoetbalUitslagen.com om op de hoogte te blijven van alle uitslagen en interessante artikelen!