Josep Guardiola bondscoach Oranje

Sinds het opstappen van Frank de Boer als bondscoach van Oranje gaat het bijna dagelijks over zijn opvolging. Één van de vragen die er gesteld wordt, is of Oranje voor een Nederlandse of buitenlandse bondscoach moet gaan. Jan Joost van Gangelen denkt te weten wie bondscoach van Oranje zou willen worden: Josep Guardiola.

“Ik heb uit zeer betrouwbare bron begrepen dat Pep Guardiola echt, echt, echt heel graag Oranje een keer wil trainen”, zegt de presentator bij Voetbalpraat. Echter lijkt de manager van Manchester City vooralsnog niet beschikbaar, aangezien hij alsnog zijn contract in Manchester verlengde. Hij maakt er daarnaast geen geheim van dat hij nog een keer de Champions League wil winnen.

“Hij zal vijftien miljoen ofzo verdienen bij City, dus die zal toch op een gegeven moment denken: ik heb driehonderd miljoen op de bank, ik ga lekker twee jaar Oranje doen”, vervolgt Van Gangelen. Nordin Amrabat, ook te gast bij Voetbalpraat, denkt er het zijne over. “Als hij 65 is, over een jaar of 10 misschien”, countert de aanvaller. “Maar niet nu.”