Miedema Oranje WK 2019

Dinsdag vertrekken de Oranje-dames naar Frankrijk, waar ze een week later de eerste WK-wedstrijd spelen. Ze vertrekken met maar één doel: wereldkampioen worden! Bij spits Vivianne Miedema (22 jaar, spelend bij Arsenal), die als kanshebber voor de topscorerstitel gezien wordt, begint de eerste spanning te komen.

Op het trainingskamp in Zeist zijn de ‘Oranje Leeuwinnen’ nu al ruim twee weken toe aan het werken naar het WK in Frankrijk. De speelsters eten samen, slapen samen en trainen samen.

“De kwaliteit van de training ligt hoog, maar er is ook tijd voor een dolletje”, zo vertelde ze aan RTL Nieuws. “We zitten nu al twee weken op elkaars lip, dus dan doe je af en toe ook een spelletje of kijk je een filmpje samen.”

De eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland duurt nog ruim een week, toch voelt de spits al enige spanning. “Ik heb natuurlijk heel lang de focus gehad op Arsenal. Op het moment dat je hierheen gaat, dan wordt het iets echter, we gaan een WK spelen.. De kleine gezonde spanning is er al.