Nederland speelt gelijk tegen Zweden

Nederland heeft in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld in en tegen Zweden. In Solna was Nederland vooral gedurende de tweede helft de bovenliggende partij en had op basis daarvoor zeker de overwinning verdiend. In de 91e minuut leek de overwinning er dan toch nog te komen, maar de 1-2 van Dost werd afgekeurd.

Voor rust waren beiden teams aan elkaar gewaagd. Door een persoonlijke fout van Kevin Strootman kwamen de Zweden op 1-0. Marcus Berg pakte de bal van Strootman af en verschalkte keeper Jeroen Zoet met een schitterende lob.

In de tweede helft kwam Oranje terug via Wesley Sneijder, nadat het enkele grote kansen gemist had. Een schot van Daryl Janmaat werd gekeerd, maar Sneijder werkte de rebound tegen de netten. Daarna ging het Nederlands elftal vol op jacht naar de 1-2, maar miste het het geluk om de winnende te maken. Dost maakte in de 91e minuut wel de 1-2, maar deze werd al dan niet terecht afgekeurd.

Goed nieuws: Frankrijk heeft haar eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland niet weten te winnen. Ze kwamen niet verder dan 0-0.