EK zaalvoetballen
Foto: ANP

Nederland speelt vanavond zijn eerste wedstrijd op het EK zaalvoetbal in eigen land. De ploeg van bondscoach Max Tjaden neemt het op tegen Oekraïne. De openingswedstrijd werd om 17.30 uur afgewerkt, tussen Servië en Portugal. Oranje is allerminst favoriet en is van de 16 landen op het EK de laagst geklasseerde ploeg. De wedstrijd tegen Oekraïne begint om 20.30 uur en zal live uitgezonden worden op NPO3.

Enkele smaakmakers van de oefenwedstrijden een aantal weken geleden, Soufian Charraoui, Ilias Bouzit en Abdessamad Attahiri, zijn er niet bij. Charraoui en Bouzit kozen voor een interlandcarrière bij Marokko.

Dus moet bondscoach Tjaben roeien met de riemen die hij heeft, maar Rozenbeek denkt dat vooral Charraoui gemist wordt. “We hebben wel gezien dat hij tegen landen als Argentinië (ex-wereldkampioen) en Portugal (huidige wereldkampioen) zijn mannetje staat en voor Nederland het verschil had kunnen maken”, denkt Rozenbeek.

Karim Moussaoui, Manuel Kuijk en Mats Velsenboer zijn de belangrijkste smaakmakers van Oranje. “Moussaoui is een hele behendige, flegmatieke linkspoot. Heel fijnbesnaard. Maar ook een speler die en bal in kan spelen en wanneer hij zelf onder druk staat de bal niet zomaar kwijtraakt”.

Nederland speelt op zondag 23 januari 17.30 uur tegen Portugal en op vrijdag 28 januari 20.30 uur tegen Servië.