Oranje dames Europees Kampioen

De Oranje voetbaldames zijn voor het eerst in de historie Europees Kampioen geworden, door Denemarken met 4-2 te verslaan. In een enerverende wedstrijd kwam Nederland al gauw op achterstand, maar het rechtte de rug en werd Europees Kampioen in eigen land.

Denemarken kreeg al na 5 minuten een, al dan niet terechte, strafschop, die door Nadia Nadim feilloos binnen geschoten werd. Maar nog geen 5 minuten later kwamen de Oranje Leeuwinnen al langszij, door een doelpunt van Miedema na uitstekend voorbereidend werk van Van de Sanden.

Koop het officiële Nederlands elftal thuisshirt nu: €49,99!

Martens, die een uitstekend toernooi speelt, tekende na 28 minuten voor de 2-1. Vanaf een meter of 20 schoot ze de bal laag in de hoek, buiten bereik van de Deense keepster. Maar ook de Deense dames lieten niet lang op zich wachten: 5 minuten later maakte Harder de 2-2, wat tevens de de ruststand werd.

Ook in de tweede helft werd er direct vroeg gescoord. Sherida Spitse schoot de bal uit een vrije trap over de grond langs de muur: 3-2. Nadat Miedema eerst nog een dot van een kans miste, tekende ze in de 88e minuut wel voor de 4-2. Nederland kroonde zich daardoor voor het eerst in de historie tot Europees Kampioen!