Oranje Leeuwinnen door naar de halve finale van het EK

De Nederlandse voetbaldames hebben zaterdagavond in de kwartfinale van het EK met 2-0 gewonnen van Zweden. Voor de Oranje Leeuwinnen waren Lieke Martens en Vivianne Miedema trefzeker.

In de 33e minuut was het vedette Lieke Martens die met een vrije trap Nederland op een 1-0 voorsprong zette. De vrije trap, die eigenlijk een strafschop had moeten zijn, werd door Martens in de lange hoek geschoten. De hele Vijverberg ontplofte.

In de tweede helft werd de Zweedse druk iets groter, maar in de 61e minuut was het spits Miedema die na goed voorbereidend werk van Van Der Sanden de 2-0 binnenschoot. Daarna werd Zweden nog enkele keren gevaarlijk en scoorde zelfs nog een keer, maar die werd wegens buitenspel afgekeurd.

Oranje speelt in de halve finale van het EK in Enschede tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk, die morgenavond om 20.45 uur spelen.