Eerder lieten we de 10 grootste voetbalstadions van Europa zien, en nu is het tijd voor de 10 grootste voetbalstadions ter wereld. In Nederland kent men slechts twee grote stadions: de ArenA en de Kuip, met beide een capaciteit van ongeveer 50.000. In Europa is Camp Nou het grootste stadion, met een capaciteit van bijna 100.000. Maar wat is nu het grootste stadion ter wereld?

10. Wembley – Engeland – capaciteit van 90.000
Het op één na grootste voetbalstadion van Europa: Wembley. Het stadion staat in Londen en werd officieel geopend in 1923. Na enkele verbouwingen is Wembley het grootste Europese stadion dat overdekt kan worden.

Wembley Stadion

9. Beijing National Stadium – China – capaciteit van 91.000
Het National Stadion van Beijing wordt ook wel ’the bird’s nest’ genoemd: het stadion van de Olympische Spelen in China in 2008. Daarna is er helaas vrij weinig meer in gebeurd. Slechts 1 wedstrijd werd er gespeeld, de Italiaanse Super Cup.

Beijing National Stadium - China

8. Maracanã Stadion – Brazilië – capaciteit van 96.000
Hét stadion van komend WK. Dit stadion heeft het record van meeste bezoekers ooit bij een voetbalwedstrijd, 199.854. Tijdens het aankomend WK zullen er zeven wedstrijden in dit stadion gespeeld worden, waaronder de finale.

Maracana Stadion

7. Camp Nou – Spanje – capaciteit van 99.789
Het grootste stadion van Europa is Camp Nou, met een capaciteit van ongeveer 100.000 plaatsen. Hierin speelt, uiteraard, FC Barcelona haar thuiswedstrijden.

Camp Nou

6. Bukit Jalil National Stadium – Maleisië – capaciteit van 100.000
Het Bukit Jalil National Stadium wordt louter gebruikt door het nationale team van Maleisië. Wij vragen ons af of dit immense stadion ooit vol zit…

Bukit Jalil National Stadion

5. Melbourne Cricket Ground – Australië – capaciteit van 100.000
In het Melbourne Cricket Ground wordt vooral cricket gespeeld, maar ook het nationale team van Australië, de Soccerroos, speelt haar wedstrijden in dit immense stadion.

Melbourne Cricket Ground

4. Azadi Stadium – Iran – capaciteit van 100.000
Zowel het nationale team als de clubs Perespolis FC en Esteghlal FC spelen in dit immense stadion. Ook dit stadion zal, volgens ons, niet altijd vol zitten.

Azadi Stadion

3. Estadio Azteca – Mexico – capaciteit van 105.000
In 1970 en 1986 werd in dit stadion een WK-finale gespeeld. Normaliter speelt de nationale ploeg van Mexico in dit stadion.

Estadio Azteca

2. Salt Lake Stadium – India – capaciteit van 120.000
De Indiase clubs East Bengal en Mohun Bagan spelen hun wedstrijden in dit supergrote stadion. Hun beroemde derby vindt hier dus uiteraard ook plaats.

Salt Lake Stadion

1. Rungrado May Day Stadium – Noord-Korea – capaciteit van 150.000

Het Rungrado May Day Stadion, dat vooral gebruikt wordt voor grote militaire demonstraties, is het grootste voetbalstadion ter wereld. Slechts heel af en toe speelt het nationale elftal van Noord-Korea een wedstrijd in dit immens grote stadion.

Rungrado May Day Stadium