De bondscoach van het Braziliaanse elftal, Luiz Felipe Scolari, heeft de definitieve selectie voor het WK bekendgemaakt. De bondscoach van Brazilië kiest, zoals verwacht, voor een uitermate sterke selectie. De grootste naam in de selectie is Neymar, alhoewel de grootste namen aan de kant van Brazilië ontbreken: Ronaldinho, Kaká en Robinho ontbreken in de definitieve WK-selectie.

Aangezien Brazilië over een zeer uitgebreide selectie beschikt, zijn er een aantal grote afwezigen. Van de spelers die Scolari wel meeneemt, spelen er 6 in Engeland, 4 in Brazilië, 3 in Spanje, 3 in Italië, 2 in Duitsland, 2 in Frankrijk en in Canada, Oekraïne en Rusland speelt er overal 1 Braziliaan. Er ligt een behoorlijke druk op de schouders van het nationale team, aangezien het WK in eigen land gespeeld wordt.

De volledige selectie:

Doel: Jefferson (Botafogo), Júlio César (Toronto), Victor (Atlético Mineiro)

Verdediging: Dante (Bayern München), David Luiz (Chelsea), Henrique (Napoli), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Dani Alves (Barcelona), Maicon (AS Roma), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paris Saint-Germain)

Middenveld: Fernandinho (Manchester City), Hernanes (Internazionale), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Oscar (Chelsea), Paulinho (Tottenham Hotspur), Ramires (Chelsea), Willian (Chelsea)

Aanval: Bernard (Shakhtar Donetsk), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit Sint-Petersburg), Jô (Atlético Mineiro) en Neymar (Barcelona).