Brazilie wint Confederations Cup

Een ontketend Brazilië heeft in eigen land voor de derde keer op rij de Confederations Cup gewonnenIn de finale versloegen ze de winnaar van het EK 2012 en WK 2010: Spanje. In een meeslepende finale, met allerlei hoogstandjes, werd Spanje met 3-0 opzij gezet. De toon voor het WK 2014 is gezet.

Brazilië werd in het zadel geholpen door een uiterst snel doelpunt van de spits Fred. Tijdens de eerste helft had Nederlander Björn Kuipers de handen vol om de 22 opgewonden balkunstenaars in bedwang te houden. Nog voor rust wist Neymar, voor de derde keer dit toernooi, het doel te vinden: 2-0.

Pal na rust was het wederom raak. Dit keer was het weer de spits Fred die voor 3-0 tekende, na een slim overstapje van Neymar. Zelfs een penalty (Jesus Navas werd gevloerd) kon Spanje niet helpen; Sergio Ramos schoot van elf meter naast. Sinds lange tijd verloor Spanje weer eens een duel.

Eerder op de dag vochten Italië en Uruguay in een onderling duel uit wie er met de bronzen plak naar huis mocht. De Italianen wonnen de strafschoppenreeks met 3-2 van Uruguay, en schaarden zich dus achter Brazilië en Spanje.