In aanloop naar het komende WK staat Louis van Gaal voor een lastige keuze: Wie neem ik mee en wie niet? Er is genoeg Nederlands talent waaruit onze bondscoach kan kiezen, maar uiteindelijk mogen er maar 23 spelers mee. Eerder mochten er al spelers mee op trainingsstage in Hoenderloo, en werd op 13 mei de voorselectie van dertig spelers bekend gemaakt, wat betekend dat er nog 7 spelers niet gegarandeerd zijn om mee te gaan naar Brazilië. Binnen de lijst van afvallers zijn grote namen die de selectie niet gehaald hebben, kan zijn door blessure of niet goed genoeg bevonden door Van Gaal. Hier volgt een top 15 lijst van oranje-spelers niet meegaan naar Brazilië.

1. Virgil van Dijk
Van Dijk heeft nog nooit een wedstrijd voor het Nederlands elftal gespeeld en kan daarom geen international genoemd worden. Hij werd wel gezien door vele als centraal verdediger voor Oranje op het komende WK. Dit aangezien hij een goed seizoen heeft gespeeld bij Celtic en Player of the Year bij Celtic is geworden.

Virgil van Dijk

2. Gregory van der Wiel
De rechtback van PSG speelde een goed seizoen, vandaar dat hij ook mee mocht trainen met Oranje. Echter, kwam hij niet voor op de voorselectielijst van Oranje. Later bleek dat hij zich moest afmelden van PSG vanwege een knieblessure.

3. Kevin Strootman
Ook Kevin Strootman moet het WK aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Doordat Strootman het WK gaat oranje anders spelen, om zijn verlies op te vangen.

Blessure Kevin Strootman

4. Erik Pieters
Pieters stond meteen vanaf het begin bij Stoke City in de basis en speelde een goed seizoen. Hier na hij het op tegen heel wat grote namen. Van Gaal geeft toch de voorkeur naar iemand anders.

5. John Heitinga
Heitinga vond zelf dat hij helemaal klaar was voor het WK. Hij is zelfs verhuisd van club om op te vallen bij de bondscoach. Van Gaal denk hier toch anders over en neemt hem niet mee naar Brazilië.

Oranje-international John Heitinga

6. Maarten Stekelenburg
De top doelman die Nederland vorig WK naar de Finale loodste gaat dit jaar niet mee. Na het WK en vertrek bij Ajax zakte hij weg en Van Gaal geeft de voorkeur aan andere keepers.

7. Kenneth Vermeer
Vorig jaar was hij nog de keeper die het beste in het plaatje van Van Gaal paste. Nu zit hij niet bij de voorselectie en gaat hij niet mee naar Brazilië.

vermeer

8. Alexander Büttner
Ook Büttner mogen we nog geen international noemen aangezien hij nog geen wedstrijd voor Oranje heeft gespeeld. Ondanks een goed seizoen bij Manchester United mag hij niet spelen in Brazilië.

9. Adam Maher
Maher mocht al niet mee op trainingsstage in Hoenderloo en wist toen eigenlijk al dat hij niet meeging naar Brazilië.

Adam Maher

10. Luc Castaignos
Castaignos heeft ook nog geen interland wedstrijd gespeeld voor Oranje en dat blijft ook zo, want hij gaat niet mee naar Brazilië. Hij mocht wel op trainingsstage in Hoenderloo maar heeft de staf niet weten te overtuigen.

11. Ricky van Wolfswinkel
Na een goed debuut bij Norwich City, was de rest van het seizoen matig. Daardoor gaat hij niet mee met Oranje naar het WK.

Ricky van Wolfswinkel

12. Marco van Ginkel
Ondanks dat hij bijna het hele seizoen bij Chelsea geblesseerd was mocht hij toch mee op trainingsstage in Hoenderloo. Uiteindelijk werd hij toch niet geselecteerd om mee te gaan.

13. Davy Klaassen
Klaassen werd dit seizoen verkozen tot talent van het jaar. Met het spelen van het WK moet hij nog even mee wachten, want dit jaar neemt Van Gaal hem niet mee.

Davy Klaassen

14. Ibrahim Afellay
Bij de vorige bondscoach was hij nog een van de favorieten, maar door een blessure is hij uit beeld geraakt. Met één wedstrijd te hebben gespeeld mag hij niet mee naar Brazilië.

15. Urby Emanuelson
Ondanks ons nieuwe systeem van 5-3-2, waarin Emanuelson goed van pas kan komen moet ook hij het WK missen.

emanuelson