Mexico speelt ook dit jaar op het WK en is ingedeeld bij gastland Brazilië, Kroatië en Kameroen. Mexico heeft nooit echt goed gepresteerd op WK’s het hoogste resultaat wat ze gehaald hebben is de kwartfinale in 1970 en 1990. Verder hield het avontuur op in de eerste of tweed ronde of kwalificeerde ze zich zelfs niet. Mexico staat nu op een twintigste plaats in het FIFA-klassement. Mexico speelt zijn eerste wedstrijd tegen Kameroen in Natal op 13 juni. De volgende groepswedstrijd is tegen Brazilië in Forteleza op 17 juni. De laatste groepswedstrijd is tegen Kroatië op 23 juni in Recife. De definitieve WK-selectie Mexico is bekend. Zie ook andere WK-Selecties.

Bondscoach: Miguel Herrera
De coach van Mexico is een 46-jarige Mexicaan die vanaf 2013 aan het roer staat bij het elftal van Mexico. Herrera is sinds 2002 zijn trainers carrière begonnen bij CF Atlante waarhij voorheen speler was. Op 13 oktober 2013 werd hij bondscoach van Mexico en wist zich in zijn eerste maanden al te kwalificeren voor het WK in Brazilië.

miguel herrera

 

Sterspeler: Giovani dos Santos
Dos Santos Speelt momenteel in de Primera División bij Villareal CF, hier speelt hij sinds juli 2013. Hiervoor speelde hij nog onder andere voor RCD Mallorca, Racing Santander, Tottenham Hotspur, Galatasaray, Ipswich Town en FC Barcelona. Hij was ook al snel betrokken bij Mexico, hij speelde al bij Mexico -17 waar hij de zilveren bal kreeg op het WK onder de 17. Verder won hij goud op de Olymische Spelen in 2012 met Mexico door Brazilië met 2-1 te verslaan in de finale.

dos santos

 

De definitieve WK-selectie van Mexico:

Doel: Jesús Corona (Cruz Azul), Guillermo Ochoa (Ajaccio), Alfredo Talavera (Toluca)

Verdediging: Paul Aguilar (Club América), Andrés Guardado (Bayer Leverkusen), Miguel Layún (Club América), Rafael Márquez (Club León), Héctor Moreno (Espanyol), Diego Reyes (FC Porto), Francisco Rodríguez (Club America), Carlos Salcido (Tigres UANL)

Middenveld: Isaac Brizuela (Toluca), Marco Fabián (Cruz Azul), Héctor Herrera (FC Porto), Juan Carlos Medina (Club América), Luis Montes (Club León), Carlos Peña (Club Leòn), José Juan Vázquez (Club León)

Aanval: Giovani dos Santos (Villarreal), Javier Hernández (Manchester United), Raúl Jiménez (Club América), Oribe Peralta (Santos Laguna) en Alan Pulido (Tigres (UANL).