Spanje is op het aankomende WK één van de drie tegenstanders van het Nederlands elftal. In Groep B werd Spanje gekoppeld aan Oranje, Australië en Chili. Spanje speelt haar eerste wedstrijd op 13 juni tegen het Nederlands elftal in Salvador. De tweede wedstrijd wordt gespeeld in het Maracanã Stadion, op 18 juni tegen Chili. Vijf dagen later speelt Spanje haar laatste groepswedstrijd tegen Australië, in Curitiba.

Bondscoach: Vicente del Bosque
De bondscoach van Spanje, Vicente Del Bosque, is een 63-jarige (geboren op 23 december 1950 te Salamanca) Spanjaard die al sinds 1985 trainer is. In 1985 begon Del Bosque als trainer van Real Madrid Castilla, het tweede elftal van Real Madrid. Daar was hij zo’n vijf jaar trainer, waarna hij als trainer aan de slag ging in de jeugdopleiding van Real Madrid. In het seizoen 1999-2000, nadat hij enkele jaren was gestopt als jeugdtrainer, verving de Spanjaard de ontslagen John Toshack als trainer van het eerste elftal. Ook de definitieve wk-selectie spanje is bekend. zie ook andere WK-selecties.

In zijn jaren als trainer van Real Madrid won Vicente Del Bosque twee keer de Champions League (2000 en 2002), twee keer de Spaanse landstitel (2001 en 2003), de Supercopa de España (2001), de Intercontinental Cup (2002) en de UEFA Supercup (2002). Ondanks al deze prijzen werd Del Bosque in 2003 ontslagen, omdat de clubpresident vond dat hij te weinig uitstraling had. Nadat hij één seizoen trainer was van Besiktas en één jaar voorzitter was van Cádiz FC, werd hij in 2008 bondscoach van Spanje. Hij leidde Spanje in 2010 naar de Wereldtitel en in 2012 naar de Europese titel. Na het WK 2014 zal hij stoppen als bondscoach van Spanje.

Vicente del Bosque

Sterspeler: Diego Costa
Diego da Silva Costa, beter bekend als Diego Costa werd geboren op 7 oktober 1988 in  Lagarto. Hij voetbalde tot zijn 16e op straat, totdat hij een Europees avontuur begon bij Braga. Hier werd hij een aantal keren uitgeleend en vertrok in 2007 naar Atlético Madrid. Ook hier werd hij meerdere malen uitgeleend (Braga, Celta de Vigo en Albacete). Zonder ook maar een minuut bij Atletico Madrid gemaakt te hebben vertrok hij in 2009 naar Real Valladolid. Hier speelde hij 34 wedstrijden en wist hij 8 keer het net te vinden.

In 2010 keerde hij terug in Madrid. Daar kende hij een sterke periode, met het seizoen 2013-2014 als hoogtepunt. In de 75 wedstrijden tot april 2013 scoorde hij 33 keer. Als gevolg daarvan werd hij in 2012 voor het eerst opgeroepen voor het Braziliaanse elftal. Toch koos hij, na 2 interlands voor Brazilië, in 2013 voor het Spaanse elftal. Vooralsnog speelde hij slechts 1 interland, maar als hij zijn vorm bij Atletico Madrid kan doortrekken naar het WK 2014, is hij met zekerheid de absolute doelpuntenmaker (naast Iniesta, Xavi en alle andere grootheden) van Spanje.

Diego Costa - Spanje

Definitieve WK-selectie Spanje:

Doel: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli), David De Gea (Manchester United).

Verdediging: César Azpilicueta (Chelsea), Gerard Piqué (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (FC Barcelona), Javi Martinez (Bayern München), Raul Albiol (Napoli), Juanfran (Atletico Madrid).

Middenveld: Sergio Busquets (FC Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid), David Silva (Manchester City), Santi Cazorla (Arsenal), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Xavi (FC Barcelona), Cesc Fabregas (FC Barcelona), Juan Mata (Chelsea).

Aanval: Diego Costa (Atletico Madrid), David Villa (Atletico Madrid), Fernando Torres (Chelsea), Pedro (FC Barcelona).