Uruguay doet ook dit jaar mee op het WK. Zij zijn groepsleider van poule D, waar ze spelen tegen Costa Rica, Engeland en Italië. Sinds maart 2014 staat Uruguay op de zesde plek in de FIFA-ranglijst. Komende zomer speelt Uruguay haar twaalfde WK. In die twaalf keer dat ze meededen hebben ze twee keer gewonnen, in 1930 en 1950. de eerste keer dat ze meededen (1930) werden ze ook meteen wereldkampioen. De definitieve WK-selectie Uruguay is bekend. Zie ook andere WK-selecties.

Bondscoach: Oscar Tabárez

De trainer van het nationaal elftal van Uruguay is de 67-jarige Uruguayaan Oscar Tabárez. Hij begon zijn voetbal carrière bij Institución Atletica Sud América in 1967 en speelde veelal bij clubs uit Uruguay. Een uitzondering is het mexicaanse Puebla FC. Hij eindigde zijn spelers carrière bij CA Bella Vista. Twee jaar later begon hij bij deze club zijn trainers carrière. In totaal heeft hij veertien verschillende teams gecoacht. Al eerder was hij bondscoach van Uruguay in 1988-1990. Na zijn eerste termijn als bondscoach is hij veelal in het buitenland actief geweest, waaronder Italië, Spanje en Argentinië. In 2006 kwam hij weer terug voor zijn tweede termijn als bondscoach van Uruguay. Op het WK in Zuid-Afrika haalde hij met Uruguay de halve finale, maar verloor deze met 3-2 van Nederland.

oscar tabarez

 

Sterspeler: Luis Suárez

Luis Suárez speelt momenteel in Engeland bij FC Liverpool. Hij speelde Eerder in Nederland bij FC Groningen en daarna Ajax. Na Ajax werd hij voor 25 miljoen euro verkocht aan Liverpool. Momenteel heeft hij 110 wedstrijden gespeeld voor de Engelse en 69 keer gescoord. Zijn Interland debuut maakte hij op 8 februari 2007 en sindsdien is hij altijd betrokken geweest bij het nationale elftal. Dankzij Suárez behaalde Uruguay de finale nadat hij een trefzeker doelpunt van Ghana in de kwartfinale van de doellijn haalde met zijn beide handen. Hierdoor kwamen ze in de halve finale, die ze met 3-2 verloren van Nederland. Het was nog even onzeker of hij mee kan naar het komende WK vanwege een operatie aan zijn knie, maar zit nog bij de selectie en lijkt het WK te gaan halen.

Suarez

 

Definitieve WK-selecties Uruguay:

Doel: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Rodrigo Munoz (Libertad).

Verdediging: Maximiliano Pereira (Benfica), Diego Lugano (West Bromwich Albion), Diego Godin (Atletico Madrid), Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Sebastian Coates (Liverpool), Martin Caceres (Juventus), Jorge Fucile (Porto).

Middenveld: Alvaro Gonzalez (Lazio), Alvaro Pereira (Sao Paulo), Walter Gargano (Parma), Egidio Arevalo (Morelia), Diego Perez (Bologna), Cristian Rodriguez (Atletico Madrid), Gaston Ramirez (Southampton), Nicolas Lodeiro (Botafogo).

Aanval: Luis Suarez (Liverpool), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Abel Hernandez (Palermo), Diego Forlan (Cerezo Osaka), Christian Stuani (Espanyol).