Gisteren hebben 4 nieuwe ploegen zich gekwalificeerd voor het WK. België, Colombia, Duitsland en ook Zwitserland zijn nu zeker van deelname aan het WK in Brazilië.

België heeft gisteren van Kroatië gewonnen met 2-1. De uitblinker in het team van de Rode Duivels was Romelu Lukaku. De jonge spits van Chelsea (verhuurd aan Everton) maakte 2 goals in de wedstrijd tegen Kroatië. De Belgen hebben nu 8 punten meer dan Kroatië en worden dus groepswinnaar. Het is de eerste keer sinds 2002 dat België weer deelneemt aan een wereldkampioenschap. Het werd nog even spannend nadat Kroatië 7 minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte maar meer zat er niet in voor de Kroaten.

Duitsland won in eigen huis gemakkelijk van Ierland met 3-0 waarmee ook zei de tickets voor het WK veilig stelden. Met veel balbezit voor de Duitsers verliep de wedstrijd redelijk eenvoudig. De Ieren hadden kansen om gelijk te maken (bal op de lat) maar na rust maakte Duitsland al snel de 2-0 waarmee de wedstrijd was gespeeld.

Zwitserland heeft in Albanië met 1-2 gewonnen waardoor zij ook zeker zijn van deelname aan het WK in Brazilië. Colombia kwam gister terug van een 3-0 achterstand tegen Chili. Radamel Falcao benutte 2 strafschoppen. Met dit gelijkspel zijn zij nu ook geplaatst omdat ze zeker zijn van een plek bij de eerste 4 van Zuid – Amerika.