Wesley SneijderWesley Sneijder kreeg vorige week het bericht dat hij niet in de voorselectie zat voor de oefeninterland tegen Portugal, op 14 augustus. Een jaar geleden, toen Louis van Gaal het roer overnam, benoemde hij de middenvelder nog tot eerste aanvoerder van het Nederlands Elftal. Sindsdien vertrok hij van Internazionale naar Galatasaray en verloor mede hierdoor zijn aanvoerdersband. Nu verliest Sneijder zelfs zijn plaats in Oranje.

In de strijd om het ongelijk van bondscoach Louis van Gaal te bewijzen heeft Wesley Sneijder zijn voeten laten spreken. De middenvelder van Galatasaray liet tijdens de finale van de Emirates Cup tegen Arsenal zien nog steeds te beschikken over geweldige kwaliteiten. Met een geweldige pass op Didier Drogba liet hij zien nog steeds van buitencategorie te zijn.

Na twee geweldige wedstrijden heeft Wesley Sneijder een voorzichtige stap in de goede richting gezet: het halen van het WK. Wij, van Oranje WK 2014, zijn het er namelijk unaniem over eens dat Wesley Sneijder een grote meerwaarde kan zijn voor het Nederlands Elftal.