Vandaag, 28 mei, werd bekend gemaakt dat de 109-voudig international, Rafael van der Vaart niet mee zal gaan naar het komende WK in Brazilië. Van Der Vaart heeft een kuitblessure opgelopen tijdens het afgelopen trainingskamp in Portugal.

Louis van Gaal heeft besloten Van der Vaart niet mee te nemen vanwege een blessure aan de kuit in zijn rechterbeen. Eerst was nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure was, waardoor de WK-opties voor Van der Vaart nog steeds open lagen. Al eerder trainde hij apart tijdens het trainingskamp of zelfs helemaal niet wegens griep. Tijdens het trainingskamp kwam niet de topvorm naar voren die we van hem gewend zijn. Hij zou niet fit zijn en was een twijfel geval of hij mee zou gaan naar Brazilië komende zomer. Van Gaal zei echter dat hij liever een niet fitte speler met meer rendement meeneemt dan een fitte speler met minder rendement. “Ik heb namelijk nog de gelegenheid om die speler bij te spijkeren.”

Van Gaal moet dus twee belangrijke spelers missen op het middenveld, Kevin Strootman en Rafael van der Vaart. Doordat Van der Vaart wegvalt op het middenveld heeft Wijnaldum een goede kans om de definitieve selectie te halen. Deze definitieve selectie wordt komende zaterdag bekend gemaakt voorafgaand aan de oefeninterland Nederland-Ghana. Na Ghana speelt het Nederlands elftal nog een uitzwaai-wedstrijd tegen Wales. Daarna vertrekken onze helden naar Brazilië om in de groepsfase te spelen tegen Spanje, Chili en Australië.