In aanloop naar het WK werd er niet veel verwacht van Oranje. Nadat er in de oefenwedstrijd nipt werd gewonnen of gelijk werd gespeeld en Oranje naar plek 15 zakte op de FIFA ranking leek de achtste finale het maximale. Na de groepsfase denken we er opeens heel anders over. 9 punten uit 3 wedstrijden met 10 goals en 3 tegen, heeft Oranje een heel goed resultaat neer gezet.

Eerst de super overwinning met 5-1 tegen regerend wereldkampioen Spanje, de toch wel moeizame 3-2 overwinning tegen Australiƫ en de zeer effectieve 2-0 overwinning tegen Chili hebben ervoor gezorgd dat Oranje beter in de peilingen komt voor eventuele winnaar van het WK.

In de achtste finale moet Oranje spelen tegen Mexico, als ze hiervan weten te winnen wacht Costa Rica of Griekenland in de kwartfinale. Op het eerste oog lijkt dit haalbaar voor Oranje, maar vergis je niet. Mexico is Olympisch kampioen en Costa Rica haalde 7 punten uit 3 wedstrijden tegen grote voetbal landen als Italiƫ, Uruguay en Engeland. Ze kregen zelfs maar 1 doelpunt tegen.

Dit zijn in ieder geval niet de sterkste landen waar tegen Oranje moet voetballen. Een eventuele uitschakeling in de kwartfinale staat op 4.00, uitschakeling in de halve finale staat iets hoger, op 4,25. Het bereiken van een tweede WK-finale staat genoteerd op 4,50. Door het spel van Nederland de de kans van 1 op 33 om wereld kampioen gedaald naar 1 op 9.