Jeffrey Bruma had er bij zijn overstap naar PSV geen rekening mee gehouden zo snel bij de Oranje-selectie te behoren. Na vijf competitiewedstrijd is hij al terug in de selectie van Oranje. Gisteren meldde hij zich in Noordwijk bij de bondscoach Louis van Gaal, die zich daar voorbereiden op de kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Andorra.

Jeffrey Bruma bij Oranje

Jeffrey Bruma mistte afgelopen zomer het EK met Jong Oranje en hij was er dus niet vanuit gegaan zo snel bij het Oranje van Louis van Gaal te zitten. “Nee, dit had ik eigenlijk niet verwacht. Dat het nu al komt is mooi meegenomen, dit is een leuk gevoel. Ik ben aan mezelf blijven sleutelen en heb hard geknokt”, aldus Bruma tegen NUSport.

Louis van Gaal kreeg uit verschillende hoeken kritiek, omdat hij Karim Rekik en Jeffrey Bruma te vroeg bij de selectie gehaald zou hebben. “Daar luister ik niet naar. Ik doe mijn ding bij PSV en weet dat de bondscoach me in de gaten houdt als ik wekelijks speel. Dat is bij ons ook gebeurd.”

Ben jij het ermee eens dat Jeffrey Bruma te vroeg bij Oranje gehaald is, of zie jij hem liever dan Stefan de Vrij of Bruno Martins Indi?