Joël Veltman werd, net als Davy Pröpper, voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. In tegenstelling tot Pröpper, maakte Veltman wel zijn debuut bij het Nederlands elftal. Een hij deed dat met succes. Hoewel de verdediger van Ajax wel een fout maakte dat een (afgekeurd) doelpunt opleverde, speelt hij een prima wedstrijd. Hij werd dan ook overladen met complimenten en geniet van de lovende woorden. Toch weet hij dat hij geen garanties heeft.

Joël Veltman is er heel duidelijk over: “Natuurlijk wil ik meer en droom ik van het WK. Maar ik weet ook dat ik het nu bij Ajax moet laten zien. Er staat nu een wedstrijd tegen Heracles Almelo op me te wachten”. Toch gaat hij er alles aan doen om bondscoach Louis van Gaal te overtuigen van zijn kunnen, zodat hij op 5 maart bij de oefenwedstrijd tegen Frankrijk kan zijn.

Dat de 21-jarige Veltman over enkele exceptionele kwaliteiten beschikt, is duidelijk. Dat hij er nog altijd niet is, is nog duidelijker. Toch was hij in de zomer dé kandidaat om Toby Alderweireld op te volgen in de verdediging van Ajax, maar hij raakte geblesseerd en moest dus geduld hebben. Een andere jongeling, Stefano Denswil, kreeg een kans en greep die. Nu Niklas Moisander bij Ajax geblesseerd is, zijn beide jongelingen aan elkaar gekoppeld en doen ze het prima.

Denk jij dat Joël Veltman kans maakt om het WK in Brazilië te halen?