Vanavond wordt om 18.00 uur afgetrapt bij de wedstrijd Nederland – Chili. Deze wedstrijd gaat uitmaken wie groepswinnaar wordt van groep B. Beide landen hebben zich namelijk al geplaatst voor de achtste finales, maar gezien het vervolg van dit toernooi lijkt deze wedstrijd toch nog belangrijk te worden. De nummer twee komt, in onze ogen, in een veel lastiger schema terecht.

Laten we beginnen met de achtste finales: de verliezer van vanavond komt zeer waarschijnlijk tegen Brazilië te spelen. Brazilië speelt om 22.00 uur Nederlandse tijd tegen Kameroen. Bij winst zijn zij zeker van de eerste plek, terwijl Mexico en Kroatië dan om de tweede plek strijden. Nederland speelt zijn wedstrijd tegen de nummer 2 van poule A, die naar alle waarschijnlijkheid uit die wedstrijd gaat komen. Geen makkie, maar zowel Nederland als Chili willen gastland Brazilië graag ontlopen.

Daarnaast volgt bij een overwinning in de achtste finale dan in de kwartfinale vermoedelijk een treffen met Costa Rica of Ivoorkust. Dat is op papier toch ook lekkerder dan Colombia, Italië of Uruguay, die aan de linkerkant van het schema terecht zullen komen. Ook in de halve finale zijn de tegenstanders niet allen toplanden. Mochten we de halve finale halen, dan stuiten we waarschijnlijk op Argentinië of België.