Het Nederlands elftal heeft zich gisteren als eerste Europese land geplaatst voor het WK 2014 in Brazilië. Dit al voor de tweede achtereenvolgende keer. Het WK voetbal in Brazilië start op 12 juni 2014 in Sao Paolo. In 2009 plaatste Oranje zich zelfs al op 6 juni 2009.

Door een 0-2 overwinning in en tegen Andorra verzekerde het Nederlands elftal zich van het komende WK. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Turkije, die met 0-2 van Roemenië wisten te winnen. Het Nederlands elftal is hierdoor in groep D van de Europese kwalificatiereeks, met nog twee speelronden te gaan, niet meer te achterhalen voor de concurrentie.

Nederlands elftal spits Robin van PersieBeide doelpunten werden in de tweede helft gemaakt door Robin van Persie, die daarmee steeds dichterbij de eerste plek van Nederlandse topscorer allertijden komt.

De strijd om de tweede plaats, die hoogstwaarschijnlijk recht geeft op een play-off om plaatsing voor het eindtoernooi, is daarentegen nog wel erg spannend. Hongarije won dinsdag met 5-1 van Estland en staat nu tweede met veertien punten, gevolgd door Turkije en Roemenië die beiden dertien punten verzamelden.