Onze lijst van Nederlandse talenten zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Stefano Denswil. Denswil werd in 1993 geboren in Zaandam en staat nu onder contract bij Ajax. Hij werd al vroeg jeugdinternational; hij speelde bij Nederland onder de 15, 16, 17, 18 en 19. Zal hij een vaste waarde worden voor het Nederlands elftal?

Clubcarrière
Stefano Denswil begon bij de amateurclub Hellas Sport. Al snel kwam hij bij Ajax terecht. Daar debuteerde hij eind 2012 in het eerste elftal in de bekerwedstrijd bij ONS Sneek. Denswil scoorde direct in zijn debuutwedstrijd: in de 88ste minuut maakte hij de 0-2 via een vrije trap, waarmee hij de eindstand bepaalde.  In het seizoen van 2013-2014 sloot Denswil zich aan bij Jong Ajax en werd daar tot aanvoerder gekozen.

Zijn Europese debuut maakte hij in de UEFA Champions League wedstrijd uit tegen FC Barcelona (4-0). Denswil stond in de basis en maakte de 90 minuten vol. Twee weken later scoorde hij zijn eerste officiële Europese doelpunt voor Ajax in de wedstrijd tegen AC Milan. Een tegenslag voor Denswil was de wedstrijd tegen Celtic FC. Hij veroorzaakte toen een strafschop waaruit Celtic de 1-0 maakte. Later in die wedstrijd veranderde hij een schot van richting waardoor Celtic met 2-0 voor kwam te staan. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-1 verloren.

Interlandcarrière
Zoals gezegd werd Stefano Denswil al op jonge leeftijd jeugdinternational. Op 27 november 2007 maakte hij zijn debuut voor Oranje onder 15 in een wedstrijd tegen Slowakije onder 15. Vervolgens debuteerde hij in 2009 eerst bij Nederland onder 16 en later dat jaar bij Nederland onder 17. Drie jaar later debuteerde hij op 8 september 2012 bij het Nederlandse beloftenelftal. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Noorwegen onder 20 scoorde Denswil zijn eerste interlanddoelpunt ooit. Nu is het alleen nog wachten op zijn debuut voor het Nederlands elftal!

Nederlands talent Stefano Denswil in beeld.