Vanavond om 21.00 uur wordt er afgetrapt in het Stade de France, waar de oefenwedstrijd tussen Frankrijk en het Nederlands elftal zal plaatsvinden. Het Stade de France, dat een capaciteit heeft van 80.000 toeschouwers, zal volledig uitverkocht zijn. Het is daarnaast de 23e keer in de geschiedenis dat Frankrijk – Nederland gespeeld wordt: de laatste ontmoeting was tijdens het EK in 2008, toen het Nederlands elftal met 4-1 wist te winnen.

Bondscoach Louis van Gaal kan tijdens deze oefenwedstrijd niet beschikken over een volledig fitte selectie. Arjen Robben kreeg afgelopen weekend een tik, waardoor hij niet volledig fit is. Daarnaast hebben Rafael van der Vaart en Michel Vorm een griepje gevat, waardoor zij dus geen onderdeel zullen uitmaken van de selectie. Robin van Persie is een vraagteken, want ook hij heeft wat last van een griepje. De kans is hierdoor groot dat Klaas-Jan Huntelaar zijn rentree gaat maken.

Gregory van der Wiel, die tevens erg lang weg is gemaakt, krijgt naar alle waarschijnlijkheid de voorkeur boven Daryl Janmaat. Daarnaast heeft Louis van Gaal te kennen gegeven dat Jean-Paul Boëtius zijn debuut in Oranje gaat maken.

Vermoedelijke opstellingen:

Frankrijk
[team1]

Nederland
[team2]