Er is afgelopen week een meningsverschil ontstaan over de verdeling van inkomsten uit commerciële deals van de spelers. Dit heeft voor een tweedeling binnen Oranje gezorgd. Bondscoach Louis van Gaal heeft er namelijk voor gezorgd dat de verdeling van inkomsten tegenwoordig 50/50 zal zijn. Vijftig procent van alle individuele commerciële inkomsten gaan naar de gezamenlijke pot.

Hier zijn veel spelers het duidelijk niet over eens. De nieuwe regeling werd vorige week tijdens de voorbereiding op de interland tegen Andorra vastgelegd. Voorheen werden deze commerciele inkomsten niet meegenomen in een regeling, mits zij het Oranje-shirt niet gebruikten. Anders ging er 20% de inkomsten naar de pot.

Wesley Sneijder en Louis van GaalDe oude leden van de spelersraad, Wesley Sneijder, Kevin Strootman en Dirk Kuyt, wilden niet akkoord gaan met de verdeling van inkomsten van bondscoach Van Gaal. Zij waren van mening dat individuele commerciële deals een gevolg zijn van het presteren bij de clubs, in combinatie met de persoonlijkheid van een speler.

Daarnaast waren zij van mening dat de afspraken die in voorbereiding op het EK 2012 werden gemaakt gewoon zou moeten blijven staan. In deze collectieve afspraak werd een verdeling van inkomsten van 80/20 vastgelegd. Wat vind jij van de nieuwe verdeling van inkomsten, die meneer Van Gaal heeft ingevoerd?