Roy Beerens is sinds de komst van Dick Advocaat naar AZ opgebloeid en speelde ook tegen Roda JC (2-2) een zeer sterke wedstrijd. De 25-jarige buitenspelers van AZ is de laatste wedstrijden erg belangrijk voor de ploeg en hoopt stiekem op een uitnodiging voor Oranje. Hij kwam vooralsnog twee keer uit voor het Nederlands elftal, maar wist daarin niet te scoren. 

Twee jaar geleden werd Roy Beerens voor het laatst opgeroepen voor Oranje. Daarvoor speelde hij wel enkele wedstrijden in Nederland B en Jong Oranje. Toch zit de 25-jarige vleugelspeler niet dichtbij een plek in Oranje. ”Ik hoor er niemand over, maar blijf er natuurlijk wel op hopen. Veel jongen krijgen een kans en als ik mijn vorm vasthoud zou ik zomaar opgeroepen kunnen worden”, zegt de aanvaller op de website van AZ.

Beerens beaamt dat de trainerwissel Verbeek-Advocaat positief voor hem heeft uitgepakt. ”In de eerste week zei hij tegen me: ‘Je bent een enorm ettertje omdat je voorin altijd bezig bent.’ Bedoelde hij goed.” Als het aan de voormalig speler van PSV, NEC en Heerenveen ligt, dan is hij wel klaar voor het Nederlands elftal.