Ruben Schaken droomt van WK 2014De 31-jarige Ruben Schaken (Feyenoord) speelde tot nu toe slechts vijf interlands voor het Nederlands Elftal, maar toch heeft hij een grote droom: met Oranje naar het WK 2014 in Brazilië. Hoewel hij één van de meest ervaren spelers is bij het Nederlands Elftal, is hij geen vaste waarde in het elftal van Louis van Gaal. 

Afgelopen oktober werd Ruben Schaken door Louis van Gaal opgeroepen, maar hij zal constant moeten blijven presenteren om in beeld te komen van een plek bij Oranje. Daarop zei Schaken het volgende: “Het Nederlands elftal is geen FC Bal op het dak. Als ik een paar slechte maanden heb, word ik niet meer opgeroepen. Ik moet dus gewoon een goed seizoen draaien bij Feyenoord en mijn rendement verhogen. Het sprookje van mijn carrière zou helemaal af zijn als ik mee zou mogen. Tot een jaar geleden had ik dat nooit voor mogelijk gehouden. Maar ik moet het zelf gaan laten zien.”

Tijdens de reis die Schaken met Oranje door Azië maakte, heeft hij ingezien dat hij moet blijven werken om aan de echte top te komen. “Ik voel me thuis bij Oranje. Het sprookje van mijn carrière zou helemaal af zijn als ik mee zou mogen. Tot een jaar geleden had ik dat nooit voor mogelijk gehouden.”