Dat het Nederlands elftal het komende WK niet ver zal komen, zal volgens Johan Cruijff niet liggen aan de kwaliteiten die ze hebben maar vooral aan de ervaring. Vaste krachten zoals, Van Persie, Robben, Sneijder en De jong hebben al internationale ervaring, maar een andere groot gedeelte van Oranje niet. Veel spelers die bij de voorlopige selectie horen spelen in de eredivisie en hebben nog maar weinig interland wedstrijden achter hun naam staan.

Voor veel speler wordt dit WK het eerste grote eindtoernooi in hun carrière.  “Nederland is een jong team, we zullen zien of ze nerveus zijn. De kwaliteit hebben ze, maar missen de ervaring.” zegt Cruijff tegen de Spaanse radiozender Cope.

Volgens Cruijff en vele anderen is het gastland de grote favoriet om dit toernooi te winnen en een zesde ster op het shirt erbij te krijgen. Ze hebben het voordeel dat ze thuis spelen en hebben vorig jaar de Confederations Cup gewonnen, waar ze met 3-0 te sterk waren voor Spanje. Ook de grote kenners zien Brazilië als de favoriet. Laat in deze toto zien hoe jou WK verloop eruit zien.