Naast het feit dat we een aantal grote voetballers moeten missen op het WK, zijn er ook enkele voetbalvrouwen die we moeten missen op het WK 2014. Sommige mannen wisten zich met hun land niet te plaatsen, anderen gaan het WK (waarschijnlijk) niet halen vanwege een blessure. We hebben een overzicht gemaakt van de top 5 voetbalvrouwen die we helaas moeten missen op het aankomende WK. Wat is volgens jou het grootste gemis?

5. Melanie Slade – de vriendin Theo Walcott (Engeland)
De aanvaller van Engeland werd in 2010 gepasseerd, maar leek dit jaar een zekerheidje voor de Engelse WK-selectie. Echter, de aanvaller van Arsenal raakte op 4 januari ernstig geblesseerd. Hij scheurde zijn voorste kruisband af tijdens een competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Zijn vriendin mist daarom het WK helaas ook.

Melanie Slade en Theo Walcott

 

Melanie Slade, voetbalvrouwen
4.
 Emma Rhys-Jones – de vriendin van Gareth Bale (Wales)
Gareth Bale, de op één na duurste voetballer ooit, mist het WK met Wales, aangezien het land zich niet wist te kwalificeren. Zijn vriendin, Emma Rhys-Jones, mist het WK 2014 daarom ook. Zonde.

Emma Rhys-Jones

Emma Rhys-Jones 2

3. Sila Sahin – de vriendin van Īlkay Gündogan (Duitsland)
Deze Duitser middenvelder van Turkse komaf heeft als sinds augustus vorig jaar last van een rugblessure. Er was hoop op speelminuten dit seizoen, maar dat bleek niet haalbaar. Hierdoor mist hij dus het WK in Brazilië.

Sila Sahin
2.
Anna Stachurska – de vrouw van Robert Lewandowski (Polen)
Ook Robert Lewandowski wist zich met zijn land niet te plaatsen voor het WK in Brazilië. De Polen wisten het in de kwalificatiereeks niet af te maken, waardoor de spits van Borussia Dortmund (in de zomer vertrekt hij naar Bayern München) niet op het WK aanwezig zal zijn. Zijn vriendin, Anna Stachurska, is daarom helaas ook niet aanwezig.

 

Anna Stachurska

Anna

Anna Stachurska

1. Lena Gercke – de vriendin van Sami Khedira (Duitsland)
Wegens een blessure lijkt Sami Khedira het WK te missen. Half november scheurde Khedira zijn kruisbanden in zijn rechterknie. Hij heeft recentelijk de groepstraining bij Real Madrid hervat, maar de kans lijkt aannemelijk dat Sami Khedira, en Lena Gercke dus ook, het WK moet missen.

Lena Gercke

Lena Gercke, voetbalvrouw van Khedira