Het Nederlands elftal ging dinsdag op trainingskamp in Lagos, Portugal. Die avond begonnen zij aan hun eerste training in aanloop naar het komende WK in Brazilië. Volg het trainingskamp van Oranje in Portugal bij Oranje WK 2014.

Van de dertig spelers uit de voorselectie, zijn er vijf niet aanwezig op de eerste dag van het trainingskamp. Arjen Robben mag nog even uitrusten na de gewonnen DFB-Pokal afgelopen zaterdag met Bayern München. Andere afwezigen zijn Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius, Quincy Promes, en Tonny Vilhena. Zij moeten zich voorbereiden met Jong Oranje op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Schotland. Daryl Janmaat, die een enkelblessure opliep in het oefenduel tegen Ecuador, gaat ook mee naar Portugal maar volgt een aangepast trainingsprogramma.

Spelers die er nu wel bij zijn, maar de trainingsstage in Hoenderloo moesten missen vanwege verplichtingen met hun eigen club zijn Wesley Sneijder, Jeremain Lens, Rafael van der Vaart en Nigel de Jong.

Van Gaal is met zijn team tot en met volgende week dinsdag in Portugal. Eenmaal terug in Nederland wacht het Nederlands elftal nog twee oefenwedstrijden tegen Ghana, op 31 mei en Wales, op 4 juni.

De definitieve selectie voor het WK zal bestaan uit twintig veldspelers en drie doelmannen en moet uiterlijk 2 juni worden ingeleverd bij de FIFA.

[soliloquy id=”3954″]

Bron: MetroNieuws