Lange tijd was Gregory van der Wiel dé rechsback van het Nederlands elftal. Na zijn vertrek naar Paris-Saint German raakt hij uit beeld bij Louis van Gaal, maar sinds hij dit seizoen regelmatig een basisplaats heeft bij PSG, is dat veranderd. Van der Wiel is daarom weer helemaal terug bij het Nederlands elftal en zal hij de strijd aangaan met Daryl Janmaat en Ricardo van Rhijn.

Van der Wiel terug in OranjeDe 25-jarige international staat in het nieuwe seizoen geregeld in de basis van Paris-Saint German en heeft daarom wederom het vertrouwen gewonnen van bondscoach Louis van Gaal. Bij de nationale ploeg zal hij in aanloop naar het WK 2014 in Brazilië de concurrentie aan moeten gaan met Daryl Janmaat en Ricardo van Rhijn. Laatstgenoemde zal dan eerst krediet moeten winnen bij de bondscoach; hij viel namelijk af uit de voorselectie en zal zich moeten terug knokken om het aankomend WK mee te mogen maken.

Janmaat, de rechtsback van Feyenoord, blijft rustig onder de terugkeer van Gregory van der Wiel. “Dat maakt me alleen maar scherp”, vertelt Janmaat aan NUsport. “Ik vind het mooi om me met hem te meten. Bang ben ik nooit, ik moet het toch zelf laten zien.” Ook Ricardo van Rhijn is niet bang voor Gregoy van der Wiel, maar ziet hem juist als voorbeeld. “Ook Gregory heeft zich moeten terug knokken, dus aan mij te taak om dat ook te doen. Er zit in vechter in hem, net zoals die ook in mij zit.”

Vind jij het terecht dat Gregory opgeroepen is voor de laatste kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal en denk jij dat hij kans maakt om als vaste rechtsback naar het WK 2014 te gaan?