De goalgetter van Oranje, Robin van Persie, staat niet alleen op nummer 1 bij Nederland wat betreft het aantal doelpunten, maar ook op de zevende plek van alle spelers die meegaan naar het komende WK.

De nummer één in deze lijst is de Duitser Miroslav Klose, met 68 interlanddoelpunten. Hij mag zichzelf straks de meest trefzekere speler noemen op het WK. Graag zou hij in Brazilië nog de topscorerstitel behalen die nu nog met vijftien goals op naam staat van de Braziliaan Ronaldo. Klose moet nog één doelpunt maken op gelijk te komen.

Op de nummer twee en drie positie staan de meest productieve spelers, Didier Drogba (62 doelpunten uit 101 wedstrijden) en David Villa ( 56 doelpunten uit 95 wedstrijden). Op plaats 4, 5 en 6 staan Samuel Eto’o (55 uit 114), Cristiano Ronaldo ( 49 uit 110) en Lukas Podolski (46 uit 113).

Op de zevende plek staan dan onze eigen Robin van Persie. Hij heeft in 84 interlands 43 doelpunten gemaakt. In de laatste twaalf wedstrijden wist hij ook twaalf keer te scoren, hiermee heeft hij zijn doelpuntscore flink naar boven gehaald. Zal hij dit WK-toernooi behoren tot de top 10 mogelijke topscorers?

Onder Van Persie staan Shinji Oakzaki, Luis Suarez, Asamoah Gyan en Wayne Rooney, zij hebben 38 interland doelpunten gemaakt.