Robin van Persie traint weer meeHet had niet veel gescheeld of Robin van Persie had de voorlaatste WK-kwalificatiewedstrijd moeten missen. Robin van Persie raakte tijdens een training namelijk geblesseerd aan zijn kleine teen, maar is toch op tijd fit om te spelen. Mocht Robin niet op tijd fit zijn, dan was Dirk Kuijt zijn vervanger geweest. De wedstrijd tegen Hongarije begint om 20.30 uur in de Amsterdam ArenA.

Oranje wil graag winnen van de Hongaren om zo de beschermde status als groepshoofd veilig te stellen. De eerste zeven landen (Brazilië is al zeker als groepshoofd) op de FIFA-ranglijst plaatsen zich als groepshoofd. Bondscoach Louis van Gaal heeft enkele wijzigingen aangebracht in zijn opstelling. Achterin is er geen plaats voor Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. Zij zullen worden vervangen door Ron Vlaar en Jeffrey Bruma.

Voor Hongarije staat er nog veel op het spel. Zij strijden, met Turkije en Roemenië nog om de tweede plek in poule D: de eerste plaats in poule D is dan al vergeven aan Oranje. De tweede plaats geeft recht op playoffs, waardoor er voor Hongarije en Turkije (de volgende tegenstander van Oranje) nog veel op het spel staat.

Opstelling Oranje:
Vorm; Janmaat, Bruma, Vlaar, Blind; Strootman, De Jong, Van der Vaart; Robben, Van Persie en Lens.