Zaterdag 17 mei staat om 20.30u de eerste oefeninterland in voorbereiding op het WK 2014 op het programma. Aangezien bondscoach Louis van Gaal vrij weinig keuze heeft, staat de opstelling van Nederland zo goed als vast. Van Gaal gaf aan dat hij louter spelers zal opstellen die vanaf de eerste dag bij Oranje waren, buiten aanvoerder Robin van Persie. 

Robin van Persie stond lange tijd aan de kant bij Manchester United, maar moet van Louis van Gaal meer wedstrijdritme op doen. Hierdoor zal hij starten tegen Ecuador. Daarnaast zullen alleen spelers uit de Eredivisie aan de aftrap staan.  Zodoende is de opstelling niet heel moeilijk te raden. Tonny Vilhena, Quincy Promes, Jean-Paul Boëtius en Karim Rekik sluiten aan bij Jong Oranje.

Spelers uit het buitenland sloten deels gisteren pas aan en komen daardoor niet in aanmerking voor een basisplaats. Enkele spelers (Sneijder, van der Vaart, de Jong, Robben en Lens) zullen zich pas aanstaande dinsdag bij de selectie van het Nederlands elftal melden.

Vermoedelijke opstelling (5-3-2): Cillessen; Janmaat, Veltman, Vlaar, Martins Indi, Kongolo; Clasie, Blind, Wijnaldum; Depay en Van Persie

[team1]