Het Nederlands elftal speelt maandagavond om 18.00 uur Nederlandse tijd zijn laatste groepswedstrijd in Sao Paulo. Nederland heeft aan een gelijkspel tegen Chili genoeg om groepswinnaar in groep B te worden. Dit moet bondscoach Louis van Gaal doen zonder de geschorste Robin van Persie en de geblesseerde Bruno Martins Indi (hersenschudding). Volgens de Telegraaf heeft Louis van Gaal een verrassing in petto: hij blijft het 5-3-2 systeem handhaven, maar heeft voor de linksback positie iemand anders in gedachte: Dirk Kuyt.

Tijdens de trainingen op zaterdag en zondag kreeg Kuyt een hesje, net zoals Jeremain Lens (vervanger Robin van Persie) en Georginio Wijnaldum (vervanger Jonathan de Guzman, die op scherp staat). Wie de namen op een rijtje zet, zou kunnen stellen dat Oranje met 3 spitsen gaat spelen, maar daar zou volgens de Telegraaf geen sprake van zijn.

Kuyt zou niet als linksbuiten beginnen, maar als linksachter. Daar werd in Portugal al eens op getraind en Van Gaal zou het experiment nu in de praktijk willen uitvoeren. Met Kuyt als linksachter schuift Daley Blind naar het centrum en komt hij op de positie van Bruno Martins Indi terecht. De Feyenoorder mist het duel met Chili wegens een hersenschudding.

Vermoedelijke opstelling Oranje:
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuyt; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Robben, Lens.