Op zaterdag 31 mei speelt het Nederlands elftal haar voorlaatste oefenwedstrijd in voorbereiding op het WK in Brazilië. De wedstrijd Nederland – Ghana zal om 20.30 uur in de Kuip in Rotterdam aanvangen.  Ghana heeft zich net als het Nederlands elftal weten te plaatsen voor het Wereldkampioenschap voetbal. Zij spelen in groep G tegen Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten. Nederland speelt in groep B tegen Spanje, Australië en Chili.

In 2010 werd de wedstrijd Nederland – Ghana al eens eerder gespeeld. Het werd toen 4-1 voor het Nederlands elftal: voor Oranje scoorden Dirk Kuijt, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Robin van Persie. Deze spelers zullen waarschijnlijk met Oranje ook naar het WK vertrekken. Behalve Rafael van der Vaart, hij liep op het trainingskamp een blessure aan zijn kuit op en mist hierdoor het WK in Brazilië. Het Nederlands elftal zal in de wedstrijd tegen Ghana voor het eerst met het nieuwe uitshirt spelen.

Nederland oefent op woensdag 4 juni voor de laatste keer in Nederland. Dan zullen ze spelen tegen Wales, dat zonder Real Madrid-aanvaller Gareth Bale zal spelen. Op donderdag 5 juni 2014 vertrekt het Nederlands elftal onder leiding van bondscoach Louis van Gaal naar Brazilië. Ruim een week later speelt Oranje haar eerste wedstrijd, tegen Spanje.

Vermoedelijke opstelling Nederland:

[team1]